divendres, 2 de setembre del 2016

Seguretat informática, per què?

L'espectacular auge d'Internet i dels serveis telemàtics ha fet que els ordinadors i les xarxes es convertisquen en un element quotidià en les nostres cases i en un instrument imprescindible en les tasques de les empreses.

Ja no tenim necessitat d'anar al banc per a conèixer els moviments realitzats en el nostre compte bancari, ni per a realitzar transferències...directament podem realitzar aquestes operacions des de l'ordinador de casa. El mateix ocorre amb les empreses: siga el que siga la seua grandària disposen d'equips connectats a Internet que els ajuden en els seus processos productius.

Qualsevol fallada en els mateixos pot suposar una gran pèrdua econòmica ocasionada per l'aturada produïda, bé per la pèrdua d'informació o pel mal funcionament dels equips informàtics, de manera que és molt important assegurar un correcte funcionament dels sistemes i xarxes informàtiques.

Un dels principals problemes als quals s'enfronta la seguretat informàtica és la creença de molts usuaris que a ells mai els va a passar el que a uns altres. És impensable que ens anem de casa i ens deixem la porta oberta. El mateix ocorre amb la seguretat de la informació.

Amb unes bones polítiques de seguretat, tant físiques com a lògiques, aconseguirem que els nostres sistemes siguen menys vulnerables a les diferents amenaces. Si, menys vulnerables: ningú pot assegurar que el seu sistema siga cent per cent segur, fins a la seguretat de la NASA i el Pentàgon han sigut violades per hackers. Hi ha una lluita permanent entre els tècnics que protegeixen al sistema i els que cerquen rendiments econòmics fàcils, o simplement el seu minut de glòria en superar el repte d'apuntar-se a l'altre costat de la barrera de protección.

Hem d'intentar aconseguir un nivell de seguretat raonable i estar preparats perquè quan es produïsquen els atacs, els danys puguen ser evitats en uns percentatges que s'aproximen al cent per cent o en cas contrari haver sigut prou previnguts per a realitzar les còpies de seguretat i d'aquesta manera tornar a posar en funcionament els sistemes en el menor temps possible.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada