divendres, 26 d’agost del 2016

Per què estudiar un Cicle Formatiu de Formació Professional?



La Formació Professional (FP) ofereix alternatives en formació amb un indice de empleabilidad en molts casos superior a les titulacions universitàries.

L'entorn laboral ha canviat moltíssim en els últims anys. Recents estudis, com el realitzat per l'OCDE “Les competències més enllà de l'escola” estimen que fins a 2020 prop de dos terços del creixement en l'ocupació tindrà lloc en la categoria de tècnics titulats de Formació Professional en Grau Mitjà i Superior. El desenvolupament de l'economia actual requereix titulats molt especialitzats, amb formació que no necessàriament ha de ser superior als dos anys.

Segons les últimes dades del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), en Tecnologia destaquen els analistes i dissenyadors de programari i multimèdia, i els administradors de sistemes i xarxes.

La contractació de titulats en aquests cicles s'ha triplicat des de gener de 2014. L'any 2015, es van signar 10.683 nous contractes, un 24.68% més i la previsió per a 2016, és que la demanda seguisca augmentant a causa del desenvolupament tecnològic constant en tots els sectors productius.

Us recomane que llegiu el següent document publicat per la La Fundació BCN Formació Professional que és una organització de naturalesa privada impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, amb finalitat de servei social i sense ànim de lucre i que té com a missió participar en el desenvolupament socioeconòmic de la ciutat, a partir del foment de la relació entre la formació professional de la ciutat i l'entorn productiu de l'Àrea Metropolitana.
El document explica de forma molt clara i amb enllaços a altres webs quins són les eixides professionals dels Cicles Formatius de la família d'Informàtica i Comunicacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada